Jízdní kola včera, dnes a zítra – IC Protivín

02.09.2012 18:22

 

Vlastní znamenitý nápad uspořádat výstavu především historických jízdních kol, dokumentárních fotografií a dalších dokumentů kolem cyklistiky vlastními silami, s podporou rodiny a blízkých přátel, zrealizoval Jiří Plíva, populární majitel cykloprodejny a oprav kol všeho druhu i „ šišatých kol“ z Protivína, jak sám prezentuje na svém parádním reklamním zeleném triku (viz. přiložené fotografie).

Výstava byla zahájena v sobotu 1. září 2012 ve 14. hodin za hojné účasti místních občanů i z okolí Protivína, obdivuhodné skupiny populárních místních cyklistek a cestovatelek, sdružených v týmu, známém široko daleko pod názvem „Rafandy“. Z Písku přijela skupina velocipedistů na historických kolech v dobovém oblečení.

Slavnostní zahájení se neobešlo bez vtipného úvodu samotného aktéra Jiřího Plívy, jeho dlouholetého kamaráda a hezkého vystoupení mladé hudebnice.

Byl jsem poctěn a velice jsem si toho považoval, že jsem byl vybrán k tomu, abych slavnostním přestřižením nikoliv pásky, ale stylově, cyklistické duše, výstavu zahájil. Kamarádovi Jirkovi Plívovi jsem to ani odmítnout nemohl.

Celé odpoledne probíhalo v přátelské a veselé atmosféře.

Pokud pojedete do Protivína, nezapomeňte se na výstavě zastavit.

 

Na tomto historickém dvojkole jsme s Jiřím Plívou(konstruktérem a výrobcem tohoto stroje) slavnostně objeli náměstí v Protivíně. 

 

 

—————

Zpět