S Josefem Zimovčákem na akci „Cyklisté dětem“

02.09.2012 17:57

 

Letošní rok jsem si nechtěl nechat ujít možnost podpořit ušlechtilou myšlenku Josefa Zimovčáka osobní účastí alespoň na jedné z etap jeho jízdy „Napříč republikou“, věnovanou podpoře léčbě děti s onkologickým onemocněním. Jeho jízda je oprávněně značně mediálně zviditelňovaná a městy, kudy trasa vede, velmi pozitivně vnímána. Jízdou jsem chtěl vyjádřit i osobní solidaritu s jeho myšlenkou, se kterou mne spojuje  soukromá snaha ve stejné či podobné záležitosti. Podpoře dětí s onkologickým onemocnění poskytuji část výtěžku z prodeje vlastních knih jiné cyklistické nadaci, další část dávám na podporu vzdělávání dětí v rozvojových zemích (Indie).

 

Atmosféra společné jízdy v etapě do Plzně, úžasná přivítání konvoje, kulturní vystoupení dětí, přítomnost hlavních představitelů měst ve Strakonicích, v Klatovech a nakonec v Plzni, blízkost takových osobností jako Prof. MUDr. Pavko, herec Petr Štěpánek a dalších, mne v mém rozhodnutím pokračovat dál v podpoře dětí  jen utvrdila.

 

Mimořádným zážitkem pro mne, dlouholetého cyklistu, bylo sledovat z bezprostřední blízkosti jízdu Josefa Zimovčáka na vysokém kole. Jeho obdivuhodnou fyzickou kondici v denních, více než 120km dlouhých etapách, na rovinách a zvláště v kopcích, nebo jeho odvahu a rutinu ve sjezdech. Zároveň jeho svěží, únavou nepoznamenané,  přesvědčivé vystupování  na plánovaných zastávkách ve městech po celé trase ze Slovenska až do Aše.

 

Přeji Josefu Zimovčákovi a všem nadšencům v jeho blízkosti hodně úspěchů na kole i při plnění humanitárních záměrů. Osobně se těším na setkání v příštím roce.

 

 

 

 

 

—————

Zpět